Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Mijn naam is Layla, moeder van 3 kinderen en al heeeel lang samen met mijn man Sjoerd. Gezelligheid, dieren, strand, eten, bewegen en vooral niet het gevoel hebben dat iets moet word ik blij van. De keuze voor mijn opleiding tot fysiotherapeut was toen der tijd vooral gebaseerd op het gegeven dat ik wist dat ik graag met mensen wilde werken en mijn interesse in het menselijk lichaam. Toen ik een aantal jaar werkzaam was als fysio in een hele leuke praktijk ben ik burn-out geraakt. Ik had geen enkel idee hoe mij dat nou kon overkomen en ben in aanraking gekomen met een haptotherapeut. Daar is het begin ontstaan om werkelijk contact te gaan maken met mijzelf en te ontdekken wat mij gevormd heeft. Waarom doe ik dingen zoals ik ze doe en hoe voelt dat eigenlijk en wat doet het mij? Een leerweg met ontdekkingen wat nooit klaar is, wat een rijkdom.
Doordat ik zelf zo geraakt was door de haptonomie ben ik gestart met de opleiding tot haptotherapeut. Ondertussen behandelde ik als fysiotherapeut niet alleen meer klachten maar mensen, waardoor ik ervaarde dat dit het herstel van de cliënt goed deed, maar ook mijn eigen vitaliteit. Ik hoefde niet meer iedereen beter te maken, ik was instaat om te verbinden en samen te gaan werken.
In 2011 ben ik mijn eigen praktijk voor Haptotherapie en Onthaasting gestart op de Brouwersgracht in Amsterdam, waar ik nu nog 1 dag in de 3 weken werk. Door onze verhuizing naar Uitgeest heb ik besloten ook dichter bij huis te willen gaan werken. Zo ben ik terecht gekomen op de Vuurbaak in Limmen. Waar ik na een flinke verbouwing mijn hele eigen plek heb kunnen maken en in Januari 2020 van start ben gegaan. Het pand biedt de ruimte om te bewegen, mediteren en ook de mogelijkheid de expertise van andere disciplines in huis te halen. Mijn praktijk heet nu praktijk voor Haptonomie, dit is een breder begrip omdat ik ook een bredere doelgroep wil aanspreken. Aan jezelf werken hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar kan ook laagdrempelig en mag op verschillende manieren.